Prečo je život v malom meste cool

Datum: 07.07.2022

Ľudia žijúci v malých mestách sa delia na dva typy. Niektorí svoje bydlisko nazývajú „dierou“, sťažujú sa na malý výber v obchodoch a na nedostatok zábavy a snívajú o tom, že čo najskôr odídu do väčšieho mesta.

Prečo je život v malom meste cool

Tí druhí úprimne milujú svoj domov a neponáhľajú sa odísť, pretože sa v takomto prostredí cítia celkom pohodlne. V skutočnosti je bývanie v malom meste skvelé, ak si viete všímať nielen mínusy. Navyše príbeh, keď sa človek dostane do veľkomesta a splní si všetky svoje sny je žiaľ, väčšinou krásny scenárový ťah vo filmoch a knihách. V živote je všetko oveľa komplikovanejšie a nepredvídateľnejšie. Zhrnuli sme niekoľko dôvodov, prečo je život v malom meste cool.

Máte veľa priateľov a známych

Prvou a pravdepodobne najdôležitejšou vecou pre väčšinu ľudí, ktorí vyrastali v malom meste, je veľké množstvo príbuzných, priateľov a známych, ktorí žijú takmer v pešej vzdialenosti od nich. Rastiete a rozvíjate sa v pozitívnom prostredí okolo ľudí, ktorí sú vám blízki. Prirodzene, keď sa presťahujete do iného mesta, väzby sa postupne rozpadnú alebo oslabia, svojich príbuzných vidíte menej často, často sa cítite osamelí. Doslova musíte znovu vytvoriť svoj sociálny kruh, spoznať ľudí, vybudovať dôverné vzťahy. Ale, ako sa hovorí, starý priateľ je lepší ako dvaja noví. Vždy vás to pritiahne k tým, s ktorými ste vyrastali bok po boku, sedeli v jednej lavici v škole, atď.

Je pravdepodobnejšie, že získate podporu ostatných

Vo veľkom meste, kde nikto nepozná ani svojich susedov, je takmer nemožné získať podporu ostatných. V malom meste je to iné. Vaši príbuzní, známi vašich priateľov, spolužiaci a kolegovia, susedia, všetci títo ľudia tvoria práve tú vrstvu, ktorá vás v prípade potreby dokáže podržať, poskytnúť potrebnú podporu, už len preto, že nie ste cudzinec.

Je pre vás jednoduchšie naplniť sa

Samozrejme, môžete snívať o presťahovaní sa do veľkého mesta, ktoré by z vás malo urobiť boháča a pomôcť vám naplniť svoj sen. Problém je však v tom, že na takýchto miestach je veľa iných, nemenej talentovaných a pripravených ľudí. A vy, spolu so svojimi nápadmi a ambíciami, sa môžete jednoducho stratiť v ich pozadí, neschopní obstáť v konkurencii. Znie to drsne, ale je to tak. Je málo pravdepodobné, že by sa vo vašej hlave rodili unikátne projekty, ktoré nemajú obdobu. V malom meste je pre vás oveľa jednoduchšie naplniť svoj potenciál, už len preto, že tam nie je taká ostrá konkurencia. Mnoho ľudí tam žije pokojne, nesnaží sa skákať iným na hlavu. Iní odchádzajú, aby sa pokúsili uskutočniť svoje sny niekde inde. Vaše nápady môžu dobre fungovať, ak sa budú aspoň trochu líšiť od toho, čo už vo vašom meste je. Akákoľvek novinka môže upútať pozornosť obyvateľov a stať sa ich obľúbeným miestom, ak urobíte všetko kvalitne a ukážete svoju fantáziu.

Väčšinu času netrávite v zhone

Jedným z hlavných problémov veľkých miest je neustály zhon. Ľudia sa ponáhľajú do práce, domov, obchodov či na obchodné stretnutia. Každý deň potrebujú prekonať veľké vzdialenosti, stráviť doslova hodiny v dopravných zápchach alebo sa predierať zaplnenými ulicami. Zhon je neustály stres, na ktorý si človek z malého mesta len ťažko zvyká. Na takýchto miestach vo všeobecnosti nie je zvykom sa niekam ponáhľať. Neexistujú žiadne veľké vzdialenosti a ľudia uprednostňujú pokoj. A v prípade, že si uvedomíte, že na niečo meškáte, môžete si jednoducho zavolať taxík a nebáť sa, že v polovici cesty uviaznete niekde v zápche. Keď sa prestanete niekam ponáhľať a nájdete pokoj, vaše možnosti sa rozšíria.

Čítané: 303 x