Pokyny, ktoré všetci ignorujeme

Datum: 07.07.2022

Pokyny sú navrhnuté tak, aby nám uľahčili, zefektívnili alebo dali bezpečnejší život. Ale často ľudia ignorujú pokyny z rôznych dôvodov. Niekto preto, že je lenivý, iný kvôli túžbe ukázať, že naňho nikto nemá a zvyšok ich jednoducho nepovažuje za dôležité.

Pokyny, ktoré všetci ignorujeme

Niektoré pokyny, ak sa ignorujú, môžu viesť k smutným následkom alebo prinajmenšom spôsobiť, že človek bude vyzerať hlúpo. Tu sú pokyny, ktoré všetci ignorujeme.

Pred užitím lieku si prečítajte pokyny

Faktom je, že v pokynoch pre lieky sú okrem spôsobu podávania užitočné riadky o kontraindikáciách, interakciách s inými liekmi atď. Ak si dáte tabletku do úst a viete len kedy a koľko si máte vziať, riskujete svoje zdravie. Ktovie, možno by sa tento konkrétny liek nemal užívať s vitamínmi alebo akýmkoľvek jedlom, čo povedie napríklad k niekoľkohodinovému sedeniu na záchode.

Zmeňte si zubnú kefku každý mesiac

Kedy zvyčajne meníte zubnú kefku? Väčšina ľudí to robí vtedy, keď má tak rozstrapkané štetiny, že nedokáže vyčistiť ani nečistotu prilepenú na zuboch, alebo ak už polovica štetín vypadla. Ale podľa odporúčania zubných lekárov treba kefku meniť aspoň raz za mesiac. Nejde len o to, že štetiny sa stanú nepoužiteľnými, ale aj o to, že sa na nich hromadia baktérie.

Kanvicu odvápňujte každé 2-3 mesiace

Pijete čaj a zbadáte v ňom nejaké vločky, no je vám to jedno? Práve ste vášmu telu veľmi neprospeli. V závislosti od tvrdosti vody je potrebné rýchlovarnú kanvicu čistiť aspoň raz za niekoľko mesiacov. So veľkou tvrdosťou vody sa to treba ešte častejšie a to raz za mesiac.

Matrac preklopte niekoľkokrát do roka

Samozrejme, hovoríme o bezpružinových matracoch, pretože ak prevrátite pružinový matrac, môže zlyhať. Bezpružinové majú tendenciu koláčovať a aby sa vyrovnali a nevznikli na nich jamky, mali by sa aspoň raz za pár mesiacov prevrátiť. Len málo ľudí to robí a potom sa ľudia čudujú, prečo je také nepríjemné spať na danej posteli.

Dve hodiny pred spaním vypnite obrazovky

Platí to pre všetky obrazovky, od televízorov a počítačov až po tablety a smartfóny. Faktom je, že kvôli jasnej žiare sa produkcia melatonínu, hormónu spánku, spomaľuje. V dôsledku toho je ťažšie zaspať a môže začať nespavosť. Navyše ak budete pokračovať večer v pozeraní rôznych videí či sociálnych sietí, tak si uvedomíte, že o pár hodín je čas vstať a ísť do práce a vy sa nestihnete vyspať.

Oblečenie pred praním oddeľte

Prečo, ak môžete všetky špinavé veci hodiť do práčky a ušetriť tak čas a námahu? Problém je, že aj pri nízkych teplotách môžu tmavé veci zafarbiť biele. A ak dáte niečo farebné s nie veľmi kvalitnou farbou, môžete namiesto snehovo bielej košele získať viacfarebný klaunský outfit.

Žiarivky a batérie likvidujte na miestach na to určených

Popravde, niektorí ľudia bez akýchkoľvek pochybností dodržiavajú tento pokyn, uvedomujúc si škody na životnom prostredí, ktoré tieto odpadky spôsobujú. Väčšina ľudí však tento pokyn ignoruje a spolu so zvyškom odpadu vyhodia aj energeticky úsporné žiarivky a batérie. Aby ste pochopili, obe obsahujú ťažké kovy a kyseliny, ktoré otravujú pôdu, vodu a vzduch.

Používajte originálnu nabíjačku

Dnes, keď má väčšina nabíjačiek konektor microUSB alebo USB typu C, len málokto dodržiava návod na použitie originálnej nabíjačky, pretože to považuje za marketingový ťah. Problém je v tom, že výrobcovia, ktorí sa snažia dosiahnuť maximálny efekt, sa môžu hrať s napätím a prúdom, znižovať alebo zvyšovať svoje hodnoty na nabíjačke. V prípade nižšieho napätia a prúdu v porovnaní so zariadením užívateľ vyvinie len pomalšie nabíjanie. Ale ak je napätie a prúdová sila vyššia, ako zariadenie potrebuje, môže jednoducho zlyhať.

 

Čítané: 283 x