Bojíte sa o bezpečnosť dieťaťa v sedačke na bicykli? Kúpte si cyklovozík

Datum: 07.07.2022

Leto je ideálnym obdobím, ktoré môžete ako rodina stráviť v prírode na bicykloch. Väčšie deti dokážu bicyklovať spolu s vami.

Bojíte sa o bezpečnosť dieťaťa v sedačke na bicykli? Kúpte si cyklovozík

Menšie posadíte do sedačky a užívate si pohodové jazdenie. Alebo možno nie. Predstava prevráteného bicykla máta veľa rodičov, a preto cyklistické výlety radšej oželejú. Je pravda, že lesný terén je plný nástrah a k prevráteniu môže prísť behom sekundy. Všetky obavy pôjdu bokom, keď si kúpite detský cyklovozík.

Predné i zadné sedačky sú bezpečné, ale...

Kúpe detského cyklovozíka sa veľa ľudí vyhýba, pretože si myslia, že im v kufri vozidla zaberie veľa miesta. Plné strešné boxy, plne naložené nosiče bicyklov na ťažné a plný kufor sú úplne bežné v mnohopočetných rodinách, ktoré sa vyberú na dlhšiu dovolenku. Obavy o neskladnosti cyklovozíka zahoďte. Táto pomôcka sa dá zložiť ako kočík a zaberie minimum miesta. Napriek tomu dávajú rodiča prednosť detským sedačkám, ktoré boli v minulosti veľmi populárne a popularitu si udržujú i dnes. Niektoré sa dajú pripevniť na zadný nosič a iné sa umiestňujú pred riadidlá. Predné sedačky sú viac preferované, pretože majú rodičia deti na očiach. Zadné sedačky sú však oveľa pohodlnejšie. Ak si vyberiete správne, dostanete sa k výrobku, ktorý spĺňa ergonomické požiadavky a je bezpečný. Dostatočne dlhé stúpačky a viacbodové zapínanie pásov sú zárukou, že dieťa nevloží nožičku do kolesa alebo počas jazdy zo sedačky nevypadne. Napriek tomu nie sú sedačky bezpečné na sto percent. Ak bicykel neubrzdíte alebo neudržíte balans, tak sa prevrátite spolu s dieťaťom. V tomto prípade zraneniu dieťaťa nezabráni ani ochranná prilba. S cyklovozíkom sa nemusíte obávať absolútne žiadneho zranenia.

Cyklovozík pre maximálne bezpečie a pohodlie

Detské vozíky sú nielen maximálne bezpečné, ale tiež pohodlné pre dieťa i jazdca. Pripevňujú sa k zadnej časti bicykla. Prakticky nebudete vedieť, že máte za bicyklom nejaký náklad. Pomocou spätných zrkadiel budete mať dieťa na očiach. Vo vnútri vozíka je všetko prispôsobené tak, aby dieťa cítilo komfort a malo telíčko v správnej polohe. Dieťa je pripevnené do sedačky viacerými bezpečnostnými pásmi. Ochranné sieťky bránia vlietnutiu hmyzu. Nepremokavá pláštenka sa zíde počas nečakanej prehánky. Vo vozíku necíti dieťa žiadne otrasy, pretože je celá konštrukcia vozíka odpružená. Po odstavení bicykla je možné vozík zabezpečiť brzdami. A čo prevrátenie? Páka, ktorá prepája bicykle s detským vozíkom, je skonštruovaná tak, aby sa vozík neprevrátil ani v prípade pádu z bicykla. Detský cyklovozík môžete používať tiež ako klasický kočík alebo joggingový vozík.

 

 

Čítané: 298 x